Конфлікт Трампа та ЄС може зруйнувати Альянс - генсек НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Конфлікт Трампа та ЄС може зруйнувати Альянс - генсек НАТО

Конфлікт Трампа та ЄС може зруйнувати Альянс - генсек НАТО
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що конфлікт американського лідера Дональда Трампа з владою Євросоюзу може зруйнувати Альянс.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Зазначається, що генсек закликав членів НАТО до єдності.

"На політичному рівні зв'язки, що пов’язують нас, перебувають під напругою. Існують реальні розбіжності між США та іншими союзниками з таких питань як торгівля, зміна клімату і ядерна угода з Іраном. Ці розбіжності реальні, і вони не зникнуть за одну ніч. Ніде не закарбовано, що трансатлантичний зв'язок буде завжди процвітати. Це, однак, не означає неминучості його руйнування", - підкреслив Столтенберг.

Він додав, що зараз світ зіштовхнулися з найбільш непередбачуваним безпековим середовищем, а саме з міжнародним тероризмом , поширенням зброї масового знищення, кібератаками, а також агресією РФ. Генеральний секретар наголосив, що Заходу слід продовжувати наполегливо працювати, щоб врегулювати розбіжності.

"І в тих випадках, коли розбіжності зберігаються, ми повинні обмежувати будь-який негативний вплив на наше співробітництво в галузі безпеки", - заявив Столтенберг.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розкритикував ініціативу влади Італії щодо перегляду антиросійських санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?