У Путіна назвали умову для помилування Сенцова: в Україні відповіли
Категорія
Україна
Дата публікації

У Путіна назвали умову для помилування Сенцова: в Україні відповіли

У Путіна назвали умову для помилування Сенцова: в Україні відповіли
Джерело:  online.ua

Український режисер Олег Сенцов повинен сам попросити про помилування у президента Росії Володимира Путіна.

Таку умову для звільнення українського політв'язня назвав прес-секретар російського глави Дмитро Пєсков, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Резонанс громадський жодним чином не може вплинути, природно, на рішення суду Російської Федерації, яке набрало чинності. Для помилування передбачена процедура, яка ініціюється самим засудженим", - заявив Пєсков, коментуючи звернення російських культурних діячів до Путіна із закликом помилувати Сенцова.

Представник України в гуманітарній підгрупі мінського процесу, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко відреагувала на умова Кремля. Вона заявила, що Сенцов ніколи не звернеться до Путіна з проханням про помилування, на що і розраховує Кремль.

Також Геращенко нагадала, що при помилуванні Савченко Путін не вимагав її особистого звернення. Вона підкреслила, що тоді до російського глави формально звернулися родичі загиблих російських журналістів.

"І він помилував, не вимагаючи звернення самої Савченко. А чому б самому Пєскову або омбудсмену РФ Москалькової не звернутися до Путіна з проханням про помилування Сенцова? Чому Надію можна було помилувати без особистого звернення, а Олега - ні", - додала Геращенко.

Вона також висловила обурення тим, що Людмилу Денисову, Уповноважену Верховної Ради з прав людини, не пускають до українських ув'язнених, включаючи Сенцова, Сущенко, Кольченко, Карпюка, незважаючи на домовленості на вищому рівні.

"Щоб ви розуміли, саме так у нас кілька разів зривалося звільненню заручників. Коли все начебто обговорили і домовилися, визначилися зі списком і приблизною датою. І в останню хвилину - ні, і без пояснень",- зазначила Геращенко в своєму пості.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії різко відповіли США на вимогу негайно звільнити Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?