В Україні прийняли несподіване рішення щодо капітана російського "Норду"
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні прийняли несподіване рішення щодо капітана російського "Норду"

В Україні прийняли несподіване рішення щодо капітана російського "Норду"
Джерело:  online.ua

Суд Херсона дозволив капітану російського судна "Норд" Володимиру Горбенко виїхати в окупований Крим, незважаючи на те, що він може сховатися від слідства або спотворити доказ по справі про незаконний вилов риби в Азовському морі, за яким було завдано збитків майже в 100 тисяч гривень.

Про це йдеться в постанові, опублікованій на сайті Херсонського міського суду, передає ONLINE.UA.

У постанові зазначено, що рішення по Горбенко було прийнято ще 8 червня 2018 року. Суддя відхилив клопотання прокурора про продовження терміну дії обов'язків капітана російського "Норду", зазначивши, що воно не відповідає процесуальним нормам.

Своє рішення суддя аргументував тим, що прокурор повинен був просити про продовження запобіжного заходу Горбенко, а не про продовження покладених на нього зобов'язань. Дане рішення суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, українця Володимира Горбенко затримали в Азовському морі на російському судні "Норд" під час незаконного промислового вилову риби. На борту корабля знаходилися десятеро членів екіпажу, при яких були російські паспорти, незаконно видані в окупованому Криму.

У постанові зазначається, що Горбенко був капітаном російського "Норд", члени екіпажу якого незаконно виловили 5627 кг риби на суму майже 97 тисяч гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МЗС Росії поставило ультиматум та висунуло погрози, якщо українські прикордонники не дозволять членам екіпажу затриманого риболовецького судна "Норд" виїхати в Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?