Google навчив штучний інтелект передбачати смерть людей
Категорія
Технології
Дата публікації

Google навчив штучний інтелект передбачати смерть людей

Google навчив штучний інтелект передбачати смерть людей
Джерело:  Bloomberg

Компанія Google створила нейромережу, яка здатна передбачати смерть людей. Її алгоритми можуть вивчати дані про людей з старих медичних карт та навіть з PDF-файлів і прогнозувати результати важких захворювань людини.

Про новий медичний проект Google повідомляє Bloomberg, передає ONLINE.UA.

Нейромережа IT-гіганта вже пройшла випробування на 215 тисячах пацієнтів, серед яких була жінка з термальною стадією раку грудей. Медичне устаткування клініки оцінювало ризик швидкої смерті жінки в 9,3%, а нейромережа Google, вивчивши майже 176 тисяч параметрів, підвищив цей ризик до 19,9%. В результаті пацієнтка померла через десять днів.

На підставі попередніх випробувань нейромережі розробники прийшли до висновку, що створений ними алгоритм може передбачати смерть людини з точністю до 95%. Також під час експериментів нейромережа в 86% випадках з точністю визначила тривалість перебування пацієнта в лікарні, а в 77% ризики виникнення рецидивів захворювання.

Розробники нейромережі, що передбачає смерть, впевнені, що їх алгоритм дозволить врятувати тисячі життів людей, так як у лікарів з'явиться можливість дізнаватися, кому з пацієнтів необхідно скоректувати лікування, а кому з них потрібно приділити більше уваги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Microsoft створить імунну карту для виявлення хвороб у людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?