Він лицемірний та упереджений: США пояснили, чому покинули Раду ООН з прав людини
Категорія
Світ
Дата публікації

Він лицемірний та упереджений: США пояснили, чому покинули Раду ООН з прав людини

Він лицемірний та упереджений: США пояснили, чому покинули Раду ООН з прав людини
Джерело:  online.ua

Посол США в ООН Ніккі Хейлі заявила про вихід Сполучених Штатів із Ради ООН з прав людини.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Окрім того, вона також пояснила, чому влада США прийняла таке рішення.

"Ми виходимо із Ради ООН з прав людини, оскільки жодна з країн не має сміливості приєднатися до нашої боротьби за реформування лицемірного і упередженого органу. Наші зобов'язання не дозволяють нам залишатися частиною лицемірної та упередженої організації, яка знущається з прав людини",- сказала посол.

Вона також підкреслила, що це рішення не є відходом Штатів від своїх зобов'язань у цій сфері.

Зазначимо, що США протягом довго часу погрожували виходом з організації, якщо її не буде реформовано. В Білому домі стверджують, що орган є антиізраїльським.

Тиждень тому стало відомо, що переговори зі Сполученими Штатами про реформування Ради не відповідають вимогам Вашингтона. Уже тоді джерела повідомляли, що Штати зважаться на цей крок.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував систему формування Ради Безпеки ООН, назвавши її несправедливою. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?