РФ стрімко нарощує військову потужність - генсек НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ стрімко нарощує військову потужність - генсек НАТО

РФ стрімко нарощує військову потужність - генсек НАТО
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія продовжує стрімко нарощувати свою військову потужність.

 Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю програмі DW "Нємцова. Інтерв'ю", передає ONLINE.UA.

Очільник Альянсу підкреслив, що Кремль протягом останніх кількох років робить значні інвестиції у сучасне оснащення, у тому числі й в ядерне озброєння.

"Росія виявляла готовність застосовувати свою військову силу проти сусідів. Ми бачили це в Грузії. Ми бачимо це в Україні. Ми не відповідаємо дзеркальними заходами на дії Росії, не відповідаємо танком на танк чи ракетою на ракету, чи ядерною зброєю на ядерну зброю. Але, звісно, ми повинні бути впевнені, що НАТО адаптується, коли побачимо рішучішу Росію, яка активно інвестує в нове сучасне обладнання", - сказав Столтенберг.

Він також зазначив, що президент США Дональд Трамп, який раніше називав НАТО "застарілою" організацією, більше так не вважає, тому що зрозумів, що європейські союзники почали вкладати більше грошей в оборону.

Відомо, що з моменту початку президентства Трампа фінансування Сполученими Штатами європейської безпеки, американської присутності в Європі збільшилося на 40%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що конфлікт американського лідера Дональда Трампа з владою Євросоюзу може зруйнувати Альянс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?