Це ризик: Євросоюз різко відреагував на вихід США з Ради ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Це ризик: Євросоюз різко відреагував на вихід США з Ради ООН

Це ризик: Євросоюз різко відреагував на вихід США з Ради ООН
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу заявила, що розчарована рішенням Сполучених Штатів вийти з Ради ООН з прав людини.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву прес-секретаря ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки і європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення.

"США завжди були на передовій у захисті прав людини в усьому світі і протягом багатьох років були сильним партнером для Європейського Союзу в Раді з прав людини. Сьогоднішнє рішення ризикує підірвати роль США як лідера та прихильника демократії на світовій арені",- сказано в документі.

Також зазначається, що ЄС продовжуватиме захищати права людини та основні свободи, як на багатосторонніх форумах, так і в усьому світі, також, коли це можливо, співпрацюючи з Білим домом.

Нагадаємо, канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявляла, що Євросоюзу необхідно надати статус постійного члена Ради безпеки ООН.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посол США в ООН Ніккі Хейлі повідомила про вихід Сполучених Штатів із Ради ООН з прав людини.  Вона також підкреслила, що це рішення не є відходом Штатів від своїх зобов’язань у цій сфері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?