В Кабміні розповіли, скільки українських пенсіонерів отримають підвищені пенсії
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Кабміні розповіли, скільки українських пенсіонерів отримають підвищені пенсії

В Кабміні розповіли, скільки українських пенсіонерів отримають підвищені пенсії
Джерело:  online.ua

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що близько 1 мільйона українських пенсіонерів отримають підвищені пенсії з 1 липня 2018 року.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу КМУ.

Він додав, що з 1 липня відбудеться підвищення виплат для тих людей, розмір пенсії яких залежить від прожиткового мінімуму.

"З 1 липня збільшується прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Пенсійні виплати зростуть приблизно для 1 млн українців. Наступне підвищення пенсій, згідно з державним бюджетом, відбудеться з 1 грудня", - сказав Розенко.

Він також зазначив, що якщо з'явиться додатковий ресурс в бюджеті Пенсійного фонду, Кабмін спробує позапланово реалізувати певні пенсійні програми, як це було зроблено в жовтні 2017 року.

Нагадаємо, що Закон про загальне пенсійне забезпечення Верховна Рада прийняла 3 жовтня 2017 року, він вступив в силу вже через тиждень. Відповідно до закону, розмір пенсії кожного громадянина України розраховується за новою формулою і залежить від страхового стажу, а також розміру заробітної плати під час трудового періоду життя.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні повністю скасували спеціальні пенсії, крім військових пенсіонерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?