Турчинов розказав, що допоможе зупинити масштабне вторгнення РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Турчинов розказав, що допоможе зупинити масштабне вторгнення РФ

Турчинов розказав, що допоможе зупинити масштабне вторгнення РФ
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що в Україні необхідно створити стратегічну зброю стримування.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству  "Інтерфакс-Україна", передає ONLINE.UA.

Секретар РНБО зазначив, що саме така зброя здатна зупинити масштабне вторгнення російських військ в Україну.

"Що може зупинити агресивну ядерну країну від масштабного вторгнення? Тільки сучасна, потужна зброя стримування. Подобається нашим партнерам чи ні, але ми повинні працювати над такою зброєю стратегічного рівня, зброєю, яка може ефективно вражати ворога на будь-якій відстані", - заявив він.

Турчинов також ноголосив, що доки Україна не стала членом НАТО, вона змушена розраховувати тільки на саму себе.

Він також додав, що Будапештський меморандум, який давав Україні в обмін на ядерне роззброєння гарантії безпеки, "не вартий паперу, на якому був написаний".

Турчинов підкреслив, що ніхто не має "ані морального, ані юридичного права" не дозволити Україні реалізувати таку ініціативу.

"Така моя позиція", - заявив секретар РНБО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 10 квітня в Одеській області провели масштабні випробування нової потужного зброї українського виробництва — ракетного комплексу "Вільха". У РНБО заявили, що українські ракетні комплекси за всіма показниками краще і сильніше російського "Смерча".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?