Facebook здивував користувачів новою корисною функцією
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook здивував користувачів новою корисною функцією

Facebook здивував користувачів новою корисною функцією
Джерело:  online.ua

Штучний інтелект Facebook навчили "розплющувати" очі користувачам соцмережі на невдалих світлинах.

Про це повідомляється на сторінці Facebook Research, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що програмісти Facebook вчили нейромережу на основі зображень з розплющеними очима, щоб вона розуміла як виглядає людське обличчя і не зіпсувала його при ретушуванні.

"В процесі навчання система почала розпізнавати характеристики очей, такі як колір і форму, а також враховувати позу людини і освітлення", - сказано в повідомленні.

 Вказано, що для подібних "навчань" знадобилося 2 мільйони 2d-зображень. Серед них було близько 200 тисяч окремих людей, у яких було принаймні по одній фотографії з розплющеними очима.

Також використовували фотографії популярних людей, які були взяті з інтернету.

"Однак у системи є і свої обмеження: наприклад, їй заважають окуляри і деякі варіанти зачіски. Нейромережа також чутлива до "шуму" на фото і незвичайним позам. Крім того, для роботи їй в будь-якому випадку потрібен знімок конкретної людини з розплющеними очима", - зазначили представники соцмережі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Марк Цукерберг офіційно визнав свою провину за витік персональних даних користувачів Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?