Він може бути помилуваний: генсек Ради Європи закликав Путіна звільнити Сенцова
Категорія
Україна
Дата публікації

Він може бути помилуваний: генсек Ради Європи закликав Путіна звільнити Сенцова

Він може бути помилуваний: генсек Ради Європи закликав Путіна звільнити Сенцова
Джерело:  online.ua

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав президента РФ Володимира Путіна звільнити українського режисера Олега Сенцова з гуманітарних міркувань, а також заявив про готовність подати прохання про його помилування.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що пана Сенцова повинні звільнити з гуманітарних причин. Він може бути помилуваний з гуманітарних причин", - сказав Ягланд.

Окрім того, вказано, що генсек зустрівся з російським омбудсменом Тетяною Москальковою у Москві.

"Якщо необхідне прохання про його (Сенцова - ред.) помилування, я залюбки його подам на підставі Європейської конвенції з прав людини", - заявив геренальний секретар РЄ після переговорів з російською стороною.

Нагадаємо, що раніше в російському МЗС підкреслили, що українські ув’язнені, на звільненні яких наполягають в США та в ЄС, звинувачуються і засуджені в Росії в тяжких злочинах, включаючи "тероризм". Також там попросили амеркианську І європейську владу не втручатися у внутрішні справи РФ.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими правоохоронцями на території Криму у 2014 році. Його звинуватили в підготовці теракту на території півострову. Пізніше Сенцову висунули обвинувачення у зберіганні вибухівки та зброї.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Європейський парламент проголосував за резолюцію про звільнення Олега Сенцова та інших українських політв’язнів.  Вказано, що "за" резолюцію проголосували 455 євродепутатів, 106 віддали свої голоси "проти".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?