Вона спотворює ринок: США назвали країну, яка "несе загрозу світовій економіці"
Категорія
Політика
Дата публікації

Вона спотворює ринок: США назвали країну, яка "несе загрозу світовій економіці"

Вона спотворює ринок: США назвали країну, яка "несе загрозу світовій економіці"
Джерело:  online.ua

Влада США стверджує, що економічна стратегія КНР "спотворює ринок" та загрожує світовій економіці.

Це вказано в доповіді Білого дому під назвою "Як економічна агресія Китаю загрожує технологіям та інтелектуальній власності Сполучених Штатів і всього світу", передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Штати звинувачують Китай у захопленні інтелектуальної власності та проведенні деструктивної промислової політики, а також наголошують, що вражаючий економічний ріст КНР "був досягнений в значній мірі за рахунок агресивних дій, політики і практики, які виходять за рамки глобальних норм і правил".

"З огляду на розмір економіки Китаю і масштаби його політики, яка спотворює ринок, економічна агресія цієї країни тепер загрожує не тільки економіці США, але і світовій економіці в цілому. Фізичні крадіжки за допомогою економічного шпигунства з боку компаній-інсайдерів або інших осіб, які мають доступ до комерційної таємниці та конфіденційної ділової інформації, надають Китаю значні ресурси для заволодіння технологія та інтелектуальною власністю США", - сказано в документі.

Окрім того, в Білому домі заявили, що Пекін постійно захищає вітчизняні галузі від конкуренції та імпорту шляхом запровадження тарифів, регулювання та обмежень на іноземну власність, а також пропонує фінансову підтримку для розширення свого експорту на зовнішні ринки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США введуть нові мита на китайські товари, якщо Пекін продовжить вести "торгову війну".  Вашингтон має намір обкласти 10% -ми митами ряд товарів із Китаю вартістю 200 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?