Зона конфлікту: УкрАВТО розірвала відносини з дилером в Запоріжжі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зона конфлікту: УкрАВТО розірвала відносини з дилером в Запоріжжі

Зона конфлікту: УкрАВТО розірвала відносини з дилером в Запоріжжі
Джерело:  apostrophe.ua

Причина - грубе порушення колишнім партнером ТОВ «АвтоДом Запоріжжя» умов дилерського договору та корпоративної етики. В результаті в Запоріжжі тимчасово немає офіційного дилера легендарного Mercedes-Benz, найближчий - в Дніпрі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Апостроф".

Як говориться в заяві УкрАВТО, опублікованій на сайті корпорації, за приписом компанії-виробника, укладаючи дилерський договір, дилерське підприємство бере на себе зобов'язання вказувати реальних власників, повідомляти про будь-які зміни в структурі власності та надавати інформацію про кінцевих бенефіціаріїв (фізичних осіб). Дана вимога є обов'язковою для виконання всіма компаніями-партнерами концерну Daimler AG (генеральними представництвами та їх підрядниками) і обумовлено прагненням виробника захистити клієнтів від яких би то не було фінансових махінацій, виключити можливість шахрайства і переконатися в тому, що партнери публічні, працюють в правовому полі, і, отже, ведуть бізнес законно. Недотримання ключової вимоги про прозорість даних контрагентів веде до неминучого розірвання дилерського договору.

Що, власне, і сталося. «Колишній партнер Генерального Представництва Mercedes-Benz в Україні ПрАТ«АвтоКапітал», структурного підрозділу УкрАВТО, Олег Кузьменко, власник компанії «АвтоДом Запоріжжя» на момент укладення дилерського контракту в 2003 році, протягом декількох років переносив терміни приведення до стандартів виробника автоцентру в Запоріжжі. Потім в 2015 році в безпосередній близькості від існуючого автосалону почалося будівництво нового дилерського центру. Після початку будівництва структура власності ТОВ «АвтоДом Запоріжжя» змінювалася 6 разів поспіль. Дані дії здійснювалися без узгодження і схвалення з боку «АвтоКапітал», що є прямим порушенням умов дилерського договору », - повідомили в прес-службі корпорації.

«АвтоКапітал» неодноразово звертався до партнера з проханнями усунути прямі порушення умов дилерського контракту і розкрити інформацію про власників компанії, однак, багаторазові письмові звернення були проігноровані.

У відповідь на розірвання контракту колишній партнер організував інформаційну атаку проти УкрАВТО і її власника Таріела Васадзе. Звинувачення гучні і викликають підозри навіть у простого пересічного українця. Ефективними їх назвати складно.

У свою чергу «АвтоКапітал» вже подав на опонентів до суду і має всі шанси виграти справу і отримати чималу компенсацію. Паралельно генеральне представництво шукає нового партнера в Запоріжжі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?