Крок до НАТО: Рада ухвалила ще один важливий закон
Категорія
Україна
Дата публікації

Крок до НАТО: Рада ухвалила ще один важливий закон

Крок до НАТО: Рада ухвалила ще один важливий закон
Джерело:  online.ua

Верховна Рада підтримала у другому читанні президентський законопроект №8068 "Про національну безпеку України".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту.

Вказано, що відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів.

В проекті викладена систему забезпечення нацбезпеки та повноваження кожного з її суб’єктів, зокрема, президента, міністерств оборони та внутрішніх справ, Збройних сил, Генштабу, СБУ, Держприкордонслужби тощо.

"Міністр оборони України і його заступники призначатимуться на посади з-поміж цивільних осіб від 1 січня 2019 року.Також проект передбачає розмежувати посади начальника Генштабу та головнокомандувача ЗСУ, які зараз обіймає Віктор Муженко",- сказано в документі.

Також в законопроекті прописана стратегія розвитку оборонно-промислового комплексу України, реалізування якої буде проводитися з використанням механізмів державно-приватного партнерства та із залученням міжнародної консультативної, фінансової, матеріально-технічної допомоги.

"Цей закон важливий для боротьби з російською агресією, реформи сектору безпеки, а також є суттєвим кроком на шляху України до НАТО",- підкреслив спікер Ради Андрій Парубій.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр оборони Естонії Юрі Луйк заявив, що Грузія і Україна повинні готуватися до вступу в НАТО, а також закликав українців ніколи не здаватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?