В Альянсі назвали три найбільші сучасні загрози для світової безпеки
Категорія
Світ
Дата публікації

В Альянсі назвали три найбільші сучасні загрози для світової безпеки

В Альянсі назвали три найбільші сучасні загрози для світової безпеки
Джерело:  online.ua

В НАТО назвали найбільші сучасні загрози для світової безпеки, серед яких терроризм, кібератаки та агресія Росії.

Про це заявив генеральний секретар Єнс Столтенберг в ході візиту до Лондона, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Альянсу.

Він підкреслив, що зараз міжнародна спільнота зіткнулася з найбільш непередбачуваним середовищем безпеки за покоління.

"Міжнародний терроризм, поширення зброї масового знищення, кібератаки. І, звичайно, більш напориста Росія, яка використовує залякування та силу проти своїх сусідів. Кожна з 29 країн-членів НАТО має свою історію, географію та культуру і між ними часом виникають розбіжності, але вони здатні об’єднатися навколо спільної мети", - наголосив генеральний секретар НАТО.

Він також додав, що незаконно анексований Крим, дестабілізована східна Україна, втручання у внутрішні справи окремих краън і спроба вбити британського громадянина та його доньку в Солсбері за допомогою забороненої хімічної зброї - це ті спільні виклики, які можна подолати лише спільними зусиллями усіх членів Альянсу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія продовжує стрімко нарощувати свою військову потужність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?