Сусіди від Бога: Лукашенко розповів про відносини Білорусі та Євросоюза
Категорія
Політика
Дата публікації

Сусіди від Бога: Лукашенко розповів про відносини Білорусі та Євросоюза

Сусіди від Бога: Лукашенко розповів про відносини Білорусі та Євросоюза
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що прагне "дружити з ЄС", а також вибудовувати партнерські відносини "на заздрість усім".

Про це він розповів під час зустрічі з єврокомісаром з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнесом Ганом у Мінську, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"А з сусідами, оскільки вони від бога, треба дружити, вибудовувати партнерські відносини. Так ось, ми ні в якому разі не поспішали, що не обіцяли вам того, чого ми не можемо зробити. Ви придивлялися до нас, ми придивлялися до Європейського Союзу… Ми вирішили йти назустріч один одному, відновлювати дружні, партнерські відносини" - сказав президент Білорусі.

Лукашенко також додав, що ніколи "не просився до Євросоюзу", але планує зробити все можливе, щоб налагодити дружні відносини з ЄС. Він також заявив про бажання відкрито обговорювати економічні і фінансові проблеми.

"Якщо Європейський Союз на це готовий, ми свій шлях готові пройти... Розмови про демократію, свободу слова, політв'язнів, скасування смертної кари - це само собою зрозуміло, ми не знімаємо це з порядку денного, ми сміливо і відкрито про це говоримо. Але основою є наші торгово-економічні, фінансові відносини",- додав Лукашенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Росії вирішили створити прикордонні пункти огляду на відкритому кордоні Росії з Білоруссю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?