В Мінрегіоні пояснили, навіщо в Україні будуть звужувати дороги
Категорія
Україна
Дата публікації

В Мінрегіоні пояснили, навіщо в Україні будуть звужувати дороги

В Мінрегіоні пояснили, навіщо в Україні будуть звужувати дороги
Джерело:  online.ua

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

вводить нові норми ширини смуг руху в українських містах і селах.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра Лев Парцхаладзе, передає ONLINE.UA.

Вказано, що нововведення стосуються проектування нових та реконструкції наявних вулиць і доріг.

"Сьогодні в Україні ширина смуг руху на дорогах становить 3,5-3,75 метрів у залежності від їхнього призначення. Однак європейська практика показує, що дороги з меншою шириною смуги руху - близько 3-3,25 метрів - підсвідомо спонукають водіїв їхати з меншою швидкістю",- сказано в повідомленні заступника міністра.

Вказано, що в нових ДБН щодо вулиць і доріг Мінрегіон вирішило переглянути і адаптувати цю норму до європейських, відповідно звузивши ширину смуг руху на українських дорогах під час їхнього проектування і будівництва.

Парцхаладзе наголосив, що ці нововведення сприятимуть підвищенню безпеки дорожнього руху та зменшенню аварійності, збільшенню пропускної спроможності вулиць і зменшенню заторів, а також ефективному розвитку велосипедного руху і громадського транспорту.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 травня під час робочого візиту у Дніпропетровську область президент Петро Порошенко відвідав будівельний майданчик другої черги об’їзної дороги навколо міста Дніпро

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?