Почалася би великомасштабна війна: екс-охоронець Януковича дав важливі свідчення
Категорія
Україна
Дата публікації

Почалася би великомасштабна війна: екс-охоронець Януковича дав важливі свідчення

Почалася би великомасштабна війна: екс-охоронець Януковича дав важливі свідчення
Джерело:  online.ua

Колишній охоронець президента-втікача Сергій Бернацький стверджує, що якби Віктор Янукович не втік із України до Росії, то в країні почалася би великомасштабна громадянська війна.

Про це він заявив в Оболонському райсуді Києва, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Українську правду".

Вказано, що прокурор звернувся до Бернацього із запитанням, що саме вплинуло на рішення Януковича покинути Україну. Той відповів, що кілька разів чув, як президент-втікач обговорював два варіанти подій.

"Це або залишитися і прикликати своїх прихильників і боротися за відновлення законної легітимної влади. Але це призвело би до великомасштабної громадянської війни. Другий варіант - тимчасово виїхати і політичним, переговорним шляхом відновити "справедливість і конституційний порядок у країні", - сказав екс-охоронець.

Сергій Бернацький також додав, що Віктор Янукович нібито був проти пролиття крові.

Нагадаємо, звернення Януковича до Путіна вже 3 березня було оголошено колишнім представником РФ при ООН Віталієм Чуркіним. У ньому містилося прохання Януковича ввести російські збройні сили на Донбас для "відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України". Генпрокуратура України розглядає цей лист як незаперечний доказ держзради Януковича.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  суд Києва зняв арешти з рахунків сина Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?