Путін не заслуговує на таке задоволення: Європарламент звернувся до Меркель з неочікуваним проханням
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не заслуговує на таке задоволення: Європарламент звернувся до Меркель з неочікуваним проханням

Путін не заслуговує на таке задоволення: Європарламент звернувся до Меркель з неочікуваним проханням
Джерело:  online.ua

Німецька депутатка Європейського парламенту від "Зелених" Ребекка Гармс закликала канцлерку Німеччини Ангелу Меркель зустрітися з українським політв'язням Олегом Сенцовим, якщо вона вирішить підтримати німецьку збірну на Чемпіонаті світу з футболу в РФ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Вона також заявила, що відносини між Європою і Росією далекі від нормальних з багатьох причин.

"Думаю, що канцлер Меркель повинна дивитися матчі разом з німецькими вболівальниками перед Бранденбурзькими воротами у Берліні. Вона не повинна їхати в Росію і давати Путіну це задоволення. Але якщо вона вирішить поїхати в Росію, Меркель також повинна відвідати в'язницю суворого режиму "Білий ведмідь" і зустрітися з українським політв'язнем Олегом Сенцовим", - заявила депутатка.

 Зазначимо, що Ангела Меркель офіційно ще не підтвердила, чи буде вона відвідувати ігри збірної Німеччини, яка є діючим чемпіоном світу і вважається одним з фаворитів ЧС-2018.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими правоохоронцями на території Криму у 2014 році. Його звинуватили в підготовці теракту на території півострову. Пізніше Сенцову висунули обвинувачення у зберіганні вибухівки та зброї.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  російські актори і режисери написали лист Путіну на підтримку Олега Сенцова, вимагаючи помилувати українського режисера, незаконно утримуваного в російській в’язниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?