Ізраїль призупинив участь у Раді ООН: анонімні джерела повідомили головну причину
Категорія
Політика
Дата публікації

Ізраїль призупинив участь у Раді ООН: анонімні джерела повідомили головну причину

Ізраїль призупинив участь у Раді ООН: анонімні джерела повідомили головну причину
Джерело:  online.ua

Ізраїль призупинив участь у Раді ООН з прав людини, щоб наблизити свою позицію до позиції влади США.

Про це повідомляє Associated Press з посилання на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

"Дипломати заявили в п'ятницю, що Ізраїль тимчасово призупинив свою участь у головному органі ООН з прав людини",- сказано в повідомленні агентства.

Варто зазначити, що на цей крок країна наважилися уже через кілька днів після того, як США заявили про вихід з Ради ООН з прав людини.

"Ізраїль "знизив" свою участь в Раді, щоб більш точно наблизити свою позицію до позиції США. Проте ми добре знаємо, що таке рішення Ізраїлю не є остаточним і може змінитися найближчим часом",- додали джерела ЗМІ.

Трохи пізніше представник Ради ООН Роландо Гомес підтвердив, що Ізраїль 22 червня не брав участь у пленарному засіданні. У Міністерстві закордонних справ Ізраїлю на даний момент зазначену інформацію не коментують.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посол США в ООН Ніккі Хейлі заявила про вихід Сполучених Штатів із Ради ООН з прав людини.  Вона також підкреслила, що це рішення не є відходом Штатів від своїх зобов’язань у цій сфері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?