Ми цим пишаємося: НБУ буде друкувати гроші для інших країн
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми цим пишаємося: НБУ буде друкувати гроші для інших країн

Ми цим пишаємося: НБУ буде друкувати гроші для інших країн
Джерело:  online.ua

Національний банк України підписав договір про співпрацю в сфері виготовлення грошових знаків з компанією Crane Currency.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-служба НБУ.
Вказано, що головна мета документа - врегулювати ділові відносини між НБУ і компанією Crane Currency, що дозволить розміщення іноземних замовлень на виробничих потужностях українського Банкнотно-монетного двору.
"Національний банк пишається тим, що такий потужний, глобальний виробник банкнотного паперу, банкнот і технологій захисту грошей, як компанія Crane Currency, зацікавлений у співпраці з нами. Наш Банкнотно-монетний двір має повний цикл виготовлення грошей, від розробки дизайну до виробництва захищеного паперу  і, власне, друку банкнот. У кооперації з Crane Currency ми готові запропонувати весь свій досвід і виробничі потужності для виготовлення грошових знаків на замовлення інших країн", - сказав голова НБУ Яків Смолій.
Також зазначається, що головним пріоритетом для Банкнотно-монетного двору є виробництво національної валюти, банкнотного паперу для неї і вітчизняних цінних паперів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  НБУ прийняв остаточне рішення щодо заборони WebMoney в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?