Це символ братерства: в Польщі на честь генерала УНР назвали перехрестя
Категорія
Світ
Дата публікації

Це символ братерства: в Польщі на честь генерала УНР назвали перехрестя

Це символ братерства: в Польщі на честь генерала УНР назвали перехрестя
Джерело:  online.ua

23 червня в польському Вроцлаві відкрили кругове перехрестя, якому присвоїли ім’я генерала армії УНР Марка Безручка.

Про це повідомив у Twitter посол України в польщі Андрій Дещиця, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні у Вроцлаві офіційно відкрито кругове перехрестя, якому надано ім’я генерала армії УНР Марка Безручка", - сказано в повідомленні.

Місцеві ЗМІ зазначають, що під час відкриття меморіальної таблиці були виконані гімни України та Польщі.

"Приурочення імені українського генерала є символом братерства наших народів. До сторіччя незалежності Польщі варто пам’ятати, що вона не боролась одна",- прокоментував подію глава Союзу українців у Вроцлаві Ігор Саламон

Голова міської ради Вроцлава Яцек Оссовський назвав цю ініціативу "ще одним символом нашої спільної історії".

Нагадаємо, що Марко Берзручко в 1920 році командував 6-ю Січової стрілецькою дивізією УНР, яка разом із польськими військами визволила Київ 6 травня. Безручко також очолював оборону Замостя у боротьбі проти Червоної Армії і брав участь у розгромі Армії Будьонного під час битви під Комаровом.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Польщі запускають унікальний проект EdWork, який допоможе студентам з України, Білорусі, Молдови та Росії знайти легальну роботу у країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?