В НАТО розповіли, яка країна може стати новим членом Альянсу
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО розповіли, яка країна може стати новим членом Альянсу

В НАТО розповіли, яка країна може стати новим членом Альянсу
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про можливість початку переговорів з Македонією про вступ до Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РІА Новини".

За попередньою інформацією, рішення про старт діалогу може бути прийнято в ході саміту Альянсу, який стартує в липні 2018 року.

«Ви можете очікувати, що саміт НАТО запропонує колишній югославській республіці Македонії почати переговори про вступ в Альянс, а потім, з урахуванням того що договір між Скоп'є і Афінами буде укладено, також з урахуванням референдуму в колишній югославській республіці Македонії, ми зможемо запросити країну стати повноправним членом Північноатлантичного альянсу», - заявив генсек.

Столтенберг надіється, що члени Альянсу під час саміту, а також громадяни Македонії в ході референдуму приймуть рішення на користь вступу країни в НАТО.

Нагадаємо, що з часів розпаду Югославії на початку 1990-х років Македонія веде суперечку з Грецією про свою назву. У Греції сусідню країну звикли називати "Скоп’є" (назва македонської столиці) або "Колишня югославська Республіка Македонія".

Влада Македонії ухвалила резолюцію про вступ до НАТО ще в 1993 році, однак країна до сих пір знаходиться у стадії переговорів з Альянсом. Греція заблокувала переговори Македонії з ЄС і НАТО через суперечку про назву.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 черня в столиці Македонії  відбулася масштабна акція протесту проти підписаної з Грецією угоди щодо нової назви колишньої югославської республіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?