Український політв'язень в Криму написав емоційний лист Порошенку: оприлюднено текст
Категорія
Україна
Дата публікації

Український політв'язень в Криму написав емоційний лист Порошенку: оприлюднено текст

Український політв'язень в Криму написав емоційний лист Порошенку: оприлюднено текст
Джерело:  online.ua

Український політв'язень Володимир Балух, якого незаконно позбавили свободи в Криму терміном на 3 роки і 5 місяців, написав емоційний лист президенту України Петру Порошенко, в якому закликав українського гаранта дзеркально не відповідати на дії країни-агресора.

Текс листа Балуха Порошенку опублікував на своїй сторінці з соцмережі заступник Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передає ONLINE.UA.

У своєму листі український політв'язень висловлює впевненість, що Україна відвоює окуповані Росією Крим і Донбас, і надію на те, що рішучість всього цивілізованого світу допоможе зупинити агресора на українській землі.

Балух також написав, що вважає за честь перебувати в числі тих, за кого бореться Україна. При цьому він зізнався, що не голосував за Порошенко в 2014 році, але сьогодні дії українського гаранта викликають у нього повагу.

"Буду відвертим - я не голосував за Вас в травні 2014 року, хоча, так сталося, що ми з Вами скористалися виборчим правом на одній ділянці в Києві. Але з повагою визнаю, що наполеглива боротьба за долю громадян України, які потрапили в лапи байдужого заклятого "брата", робить Вам чималу честь",- написав політв'язень.

Також в своєму листі Балух розповів, що 12 червня 2018 року, в "День Росії", який влаштували окупанти в анексованому Криму, в сімферопольському СІЗО співали гімн України та вигукували "Слава Україні". При цьому політв'язень запевняє, що не чув жодного схвального вигуку на честь так званої "винуватиці торжества".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна назвали умову для звільнення українського політв'язня Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?