У Придністров'ї зробили гучну заяву щодо виведення російських військ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Придністров'ї зробили гучну заяву щодо виведення російських військ

У Придністров'ї зробили гучну заяву щодо виведення російських військ
Джерело:  online.ua

Влада невизнаної "Придністровської Молдавської Республіки" категорично проти виведення російських військ. У Придністров'ї вважають, що російські військові проводять у так званій республіці виключно миротворчу місію, формат якої не може бути змінений без згоди "ПМР".

Про це йдеться в заяві МЗС "ПМР", яка була зроблена у відповідь на прийняту Генасамблеєю ООН резолюцію про повне і беззастережне виведення російських військ з території республіки Молдова, передає ONLINE.UA.

"Російські військовослужбовці в Придністров'ї виконують виключно завдання щодо забезпечення стійкого миру і безпеки, і ніяких інших збройних сил РФ, крім миротворчих, на території Придністровської Молдавської Республіки немає", - йдеться в заяві МЗС "ПМР".

Також в Придністров'ї категорично вказали, що виведення російських військ відбудеться тільки після остаточного врегулювання відносин між Молдовою і "ПМР".

Нагадаємо, резолюція про повне і беззастережне виведення російських військ з Придністров'я була прийнята Генасамблеєю ООН 22 червня. Прем'єр-міністр Молдови подякував міжнародним партнерам за підтримку, а президент Молдови Ігор Додон назвав її "черговим антиросійським демаршем".

"Завершити миротворчу операцію, що проходить на території нашої країни відповідно до угод 1992 року і є однією з найуспішніших, можна буде тільки після того, як обидва береги Дністра прийдуть до всеосяжної угоди про повне врегулювання конфлікту", - написав на своїй сторінці в соцмережі Додон.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна висловила готовність допомогти Молдові вивести російські війська з Придністров'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?