Росія завдала десятки авіаударів на південному заході Сирії по "мирному" району
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія завдала десятки авіаударів на південному заході Сирії по "мирному" району

Росія завдала десятки авіаударів на південному заході Сирії по "мирному" району
Джерело:  Reuters

В ніч з 23 на 24 червня російські літаки завдали 26 авіаударів по місту Бусра аль-Харір на південному заході Сирії. Це перший випадок участі російських ВКС в бойових діях в "мирному" районі, розташованому поблизу Голанських висот і кордону Йорданії.

Про потужну авіаатаку з боку Росії по Сирії повідомляє Reuters з посиланням на два своїх джерела, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що авіаудари на південному заході Сирії наносили п'ять російських літаків, які вилетіли з російської бази "Хмеймім", розташованої в Латакії.

Цей факт також підтвердила правозахисна організація "Сирійська наглядова рада з прав людини" (SOHR), за даними якої російська авіація завдала не менше 26 авіаударів по району Дераа, з яких 21 удар був нанесений по місту Бусра аль-Харір. Інформації про жертви в результаті потужної авіаатаки з боку ВКС Росії поки немає.

Слід зазначити, що Росія не завдавала авіаудари по даній сирійської провінції вже близько року після того, як там були створені зони деескалації. Домовленості щодо створення цих "мирних" зон були досягнуті між США, Росією і Йорданією, а також узгоджені на зустрічі Трампа і Путіна в листопаді 2017 року у В'єтнамі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що по сирійському Ідлібу було завдано чергового авіаудару, в результаті якого загинули 17 мирних жителів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?