Юна українка тріумфально завоювала Кубок Європи з дзюдо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Юна українка тріумфально завоювала Кубок Європи з дзюдо

Юна українка тріумфально завоювала Кубок Європи з дзюдо
Джерело:  Укрінформ

У словенському місті Подчетртек пройшов перший день Відкритого Кубка Європи з дзюдо, тріумфатором якого стала 17-річна українська спортсменка Дарина Білодід. Вона завоювала золоту медаль в категорії до 48 кг, перемігши суперницю з Японії Хітомі Сакагучи.

Про перемогу Дар'ї Білодід на Кубку Європи повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Відзначається, що перемога 17-річної киянки на Кубку Європи стала першим успіхом Дар'ї після чотиримісячної паузи - вона не брала участі в змаганнях через отриману раніше травму.

Нагадаємо, в лютому 2018 року Дарина взяла "золото" на турнірі престижної серії Великого Шолома з дзюдо, який проходив в німецькому Дюссельдорфі. Там українка перемогла суперницю з Угорщини Єву Черновіцкі.

До Великого Шолома киянка також здобула перемогу на першому етапі сезону Гран-Прі, що проходив в Парижі на початку року. На шляху до перемоги в цьому турнірі Білодід спочатку перемогла чинну чемпіонку світу з дзюдо Тонако Фуну, а у вирішальній битві достроково перемогла кореянку Ю-Йонг Канг.

Слід зауважити, що другий день Відкритого Кубка Європи з дзюдо в Словенії пройде 24 червня. На цьому етапі будуть розіграні нагороди у вагових категоріях до 70 кг, 78 кг і понад 78 кг для дзютоісток, і до 81 кг, 90 кг, 100 кг і понад 100 кг - для чоловіків-дзюдоїстів.

Раніше ONLINE.UA публікував відео видовищного фіналу турніру по дзюдо Grand Slam, в якому перемогла Дарина Білодід.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?