Названо ім'я нового президента Туреччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо ім'я нового президента Туреччини

Названо ім'я нового президента Туреччини
Джерело:  online.ua

ЦВК Туреччини заявила про перемогу чинного президента країни Реджепа Таїпа Ердогана на дострокових виборах президента.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

Вказано, що на даний момент вдалося пыдрахувати 97,7% бюлетенів. Офіційні результати голосування стануть відомі уже 29 червня.

"Кількість непідрахованих голосів не вплинуть на результати виборів", - додав голова комісії Саді Гювен.

За попередньою інформацією, Ердоган здобув 52,55% голосів виборців, а його головний опонент, лідер опозиційної Республіканської народної партії Мухаррем Індже - 30,67%. Третім у президентській гонці став лідер прокурдської партії Селахаттін Демірташ, який вів свою виборчу кампанію з в'язниці – у нього 8,09% голосів.

"Партія справедливості та розвитку" Ердогана втратила більшість місць у парламентів та матиме 293 мандати (42,49%) у 600-місному парламенті. Однак блок "Народний альянс", до якого входять "Партія справедливості та розвитку та її союзницька Партія націоналістичного руху (МНР), сукупно здобули більшість та мають 53,62% голосів.Опозиційний блок "Національний альянс", до якого входять "Республіканська народна партія", "Хороша партія" та "Партія щастя", отримав 34,04% голосів", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган порівняв себе з президентом РФ Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?