"Вони там були": ЗМІ показали фото пам'ятників військових РФ, які загинули на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

"Вони там були": ЗМІ показали фото пам'ятників військових РФ, які загинули на Донбасі

"Вони там були": ЗМІ показали фото пам'ятників військових РФ, які загинули на Донбасі
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони РФ визнало, що кадрові російські військові воювали на Донбасі.

Про це йдеться у статті "Нової газети", передає ONLINE.UA.

Так, на кладовищах російського Пскова з'явилися нові пам'ятники військовим, які, імовірно загинули, на Донбасі або у Сирії, монументи повністю оплатило оборонне відомство, хоча влада РФ досі продовжує говорити, що російських військових там не було.

 Журналісти відвідали цвинтар, на якому чотири роки тому з'явилися могили військових, що загинули на Луганщині. Якщо тоді з хрестів навіть знімали таблички з іменами, то зараз на могилах встановлено гранітні пам'ятники з фото і відзнаками.

Як можна прочитати на нових написах, 20 серпня 2014 року загинув Леонід Кічаткін. До слова, тоді Міноборони РФ всіляко приховувало його смерть, а тепер навіть повністю оплатило пам’ятник, що стоїть на могилі військового. Хоча, де саме він загинув за наказом Батьківщини, залишається загадкою.

Могила Леоніда Кічаткіна в серпні 2014 року.

Незабаром з неї приберуть фотографію, згадку імені та дати

"І ось пройшло без малого чотири роки. Я знову приїхала на кладовище у Вибути, і насилу знайшла могили десантників. На місцях колишніх піщаних горбків і безіменних хрестів – монументальні стели з чорного граніту з химерним гравіюванням: імена, дати, портрети у повний зріст, вірші, символіка десанту. Немов більше ніхто нічого не приховує", – пише автор матеріалу.

Могила Леоніда Кічаткіна, 2018 рік. Фото: Ірина Тумакова / «Нова газета»

 Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі показали відео влучних ударів ЗСУ по бойовиках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?