НАТО може не зупинити вторгнення Росії в країни Балтії, - Пентагон
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО може не зупинити вторгнення Росії в країни Балтії, - Пентагон

НАТО може не зупинити вторгнення Росії в країни Балтії, - Пентагон
Джерело:  online.ua

В Пентагоні заявили, що військові США і НАТО можуть не встигнути зупинити російські війська в разі їх вторгнення в Польщу і країни Балтії.

До такого висновку прийшли в Міністерстві оборони Штатів за підсумками симуляції військового протистояння країн ЄС і Росії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

"Росія встигне захопити країни Балтії, поки штаб армії США буде заповнювати 17 форм, необхідних для перекидання передових військ НАТО з території Німеччини до Польщі", - сказано в повідомленні. 

Вказано, що одна з найбільших проблем США - вузькі дороги і ненадійна транспортна інфраструктура. Зокрема, мова йде про дуже слабкі мости, які просто не зможуть витримати ваги американських танків.

Зазначається, що в Росії немає жодних проблем з переміщенням своїх військ всередині своєї території, а правила мирного часу і щільне заселення ускладнюють військові дії всередині Європи.

Не менші проблеми американським військовим може створити європейська бюрократія.

"Прохід військ можуть затримати настирливі паспортні контролери і вперті залізничні компанії", - вважають в Пентагоні.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Альянс готується розширити сили швидкого реагування в Європі для протидії Росії в разі нападу.  Додаткові 30-тисячні сили будуть оснащені сотнями бойових кораблів і літаків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?