ПАРЄ очолила депутатка зі Швейцарії
Категорія
Світ
Дата публікації

ПАРЄ очолила депутатка зі Швейцарії

ПАРЄ очолила депутатка зі Швейцарії
Джерело:  online.ua

Швейцарська депутатка Ліліан Морі Паск’є стала новою президенткою Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Європейську правду".

"Паск’є затвердили без голосування. Вона була єдиним кандидатом на цю посаду як представниця соціалістів. За принципом ротації, саме за ними закріплена квота голови ПАРЄ до кінця наступного року", - сказано в повідомленні.

Видання пише, що раніше новообрана президентка була у ПАРЄ доповідачкою з російського питання і неодноразово критикувала РФ за агресію проти України та звуження демократичних свобод всередині Росії. Паск’є була однією з авторок спільної заяви доповідачів ПАРЄ з вимогою до РФ про звільнення Надії Савченко.

"Водночас, Ліліан Морі Паск’є виступає за збереження діалогу з РФ, в тому числі у рамках асамблеї. Після затвердження на посаді президентки вона очолить спеціальний комітет, який домовляється про зняття політичних санкцій з російської делегації", - пише ЗМІ.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт залишив організацію після позбавлення його прав на членство на 10 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?