Це була важка зустріч: Сербія та Косово відновили переговори
Категорія
Політика
Дата публікації

Це була важка зустріч: Сербія та Косово відновили переговори

Це була важка зустріч: Сербія та Косово відновили переговори
Джерело:  online.ua

Президент Сербії Александар Вучич провів переговори з лідером Косова Хашимом Тачі в Брюсселі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РТС.

Вказано, що зустріч сторін пройшла за посередництва високого представника ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні.

Вучич зазначив, що в ході зустрічі вдалося обговорити багато важливих питань, а також домовитися про мирне вирішення проблем, взаємну повагу, щоб гарантувати безпеку для громадян.

"Я не оптиміст, але ми почали обговорювати ті питання, які я вважаю дуже важливими. Це була важка зустріч, непроста, але позитивно, що дивимося у майбутнє на користь обох країн. Ми прийшли до висновку, що досягнення остаточної угоди про повну нормалізацію відносин між Косово і Сербією в інтересах обох сторін і регіону", - сказав він.

Тачі підкреслив, що країни багато втрачають, залишаючись ізольованими і не маючи змоги приєднатися до ЄС.

"Ми не повинні бути заручниками міфів минулого, а жити в нинішній реальності й бачити майбутнє обох країн. Сьогодні у Косова і Сербії патріотизмом є не оплакування минулого, а досягнення миру і угоди щодо примирення", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, уже в 2025 році Сербія може стати членом Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?