Глава СБУ: РФ може стояти за нападом на ромів у Львові
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава СБУ: РФ може стояти за нападом на ромів у Львові

Глава СБУ: РФ може стояти за нападом на ромів у Львові
Джерело:  online.ua

Глава СБУ Василь Грицак заявив, що Росія може бути організатором нападу на поселення ромів у Львові.

Про це він розповів журналістам після брифінгу, передає ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

У відомстві зазначили, що злочин уже розслідують співробітники Служби безпеки.

"Там загинув чоловік, майже 10 людей поранені. За цим може стояти Росія. Кілька днів тому ми попередили терористичний акт у Харкові. Це може робитися для розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - підкреслив Грицак.

Як стало відомо раніше, за напад на поселення ромів затримані дев'ять учнів львівських шкіл - жителі міста у віці 16-17 років. За попередньою інформацією, всі вони є членами організації неонацистів "Твереза і зла молодь".

Нагадаємо, 23 червня група невідомих в масках на околиці Львова напала на табір, в якому проживали роми. В результаті нападу одна особа загинула, ще 10 - травмовані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російські спецслужби планували влаштувати терористичний акт у Харкові біля пам’ятника воїнам УПА, проте працівникам СБУ вдалося його попередити. Вказано, що для здійснення низки терористичних актів на території регіону російські куратори планували використати учасників так званої військово-політичної групи "Харьковское движение сопротивления".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?