Екс-генсека НАТО не пустили в США: відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Екс-генсека НАТО не пустили в США: відома причина

Екс-генсека НАТО не пустили в США: відома причина
Джерело:  online.ua

Екс-генсеку НАТО і колишньому високому представнику ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Хав'єру Солане відмовили у в'їзді на територію США.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на El Pais.

Видання пише, що політик мав намір виступити в Брукінгському інституті.

"Рішення американської сторони пов'язано з візитом Солана в Іран – одну з країн, яка перебуває у чорному списку США. Іспанці не потребують візи для здійснення короткострокових поїздок (до 90 днів) у США, однак це не дає гарантії, що їм не можуть відмовити у в’їзді на кордоні. Тому, щоб уникнути сюрпризів, перед посадкою на літак їм радять отримувати електронну авторизацію. Саме таку авторизацію не пройшов Солана",- пише видання.

 Джерела ЗМІ також зазначили, що запит на в'їзд автоматично відхиляється, якщо в іспанському паспорті є відмітка про відвідування Ірану, Іраку, Сирії, Судану, Лівії, Сомалі або Ємену.

Солана уже прокоментував цю ситуацію, заявивши, що зараз перебуває в процесі отримання американської візи.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про можливість початку переговорів з Македонією про вступ до Північноатлантичного альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?