ЄС створить Європейські сили військового реагування
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС створить Європейські сили військового реагування

ЄС створить Європейські сили військового реагування
Джерело:  online.ua

Міністри оборони 9 країн ЄС ухвалили угоду про створення спільних Європейських сил військового реагування.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Новостворені сили повинні будуть гарантувати швидке розгортання військ у кризових ситуаціях поблизу кордонів Європи. У групу входять Німеччина, Бельгія, Велика Британія, Данія, Нідерланди, Естонія, Іспанія і Португалія.

Зазначимо, що раніше з цією ініціативою виступив президент Франції Еммануель Макрон.

"Мета: щоб наші збройні сили навчилися пізнавати один одного і діяти разом. Завдяки обміну кадрами та спільним навчанням ми створимо європейську стратегічну культуру. Ми будемо готові передбачити кризи та оперативно та ефективно реагувати на них", - заявив міністр оборони Франції Флоренс Парлі.

Вказано, що британська влада була зацікавлена в підписанні угоди, щоб підтримувати співпрацю з Європою за межами двосторонніх зв'язків.

Окрім того, сторони домовилися встановити загальні умови для участі третіх держав в проектах PESCO в листопаді — правила, які також будуть застосовуватися до Великої Британії, як тільки вона покине ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила про необхідність створити Європейський валютний фонд (ЄВФ), який міг би надавати країнам-членам єврозони довгострокові кредити. Окрім того, політик пропонує створити "інвестиційний бюджет" для вирівнювання економічних перекосів між країнами єврозони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?