Генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна звільнити Сенцова
Категорія
Україна
Дата публікації

Генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна звільнити Сенцова

Генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна звільнити Сенцова
Джерело:  Голос Америки

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд написав офіційного листа російському президентові Володимиру Путіну, в якому попросив помилувати і звільнити українського режисера Олега Сенцова, незаконно утримуваного в російській в'язниці. Офіційна Москва поки не підтвердила отримання прохання і не дала відповідь на нього.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

У прес-службі Ради Європи підтвердили, що офіційне прохання про звільнення Сенцова, який на момент 26 червня голодує вже 44-й день, було направлено Путіну 25 червня. Відзначається, що воно було написано від імені Ягланда, який має право просити Путіна звільнити українського політв'язня згідно з Європейською конвенцією з прав людини.

Слід зазначити, що офіційне прохання звільнити Сенцова генсек Ради Європи направив Путіну після візиту в Москву. Раніше Ягланд повідомляв, що в ході переговорів особисто клопотав про помилування українського режисера, якого незаконно посадили у в'язницю на 20 років нібито за тероризм, але російська сторона не висловила на заклик ні підтримки, ні заперечень.

Нагадаємо, раніше в Росії категорично заявляли, що кримчанин Олег Сенцов на момент засудження був громадянином Російської Федерації, що спростовував український режисер, запевняючи що не вступав в російське громадянство. Пізніше з'ясувалося, що у внутрішніх документах системи покарань РФ він дійсно числиться громадянином України, що підтверджує довідка ФСВП Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що адвокат Дмитро Дінзе назвав єдиного політика, до якого може прислухатися Путін в питанні звільнення Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?