Трамп перестав довіряти голові Пентагону: відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп перестав довіряти голові Пентагону: відома причина

Трамп перестав довіряти голові Пентагону: відома причина
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп перестав дослухатися до порад глави Пентагону Джеймса Меттіса, а також скоротив кількість особистих зустрічей.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на чиновників у Білому домі, передає ONLINE.UA.

Як зазначає ЗМІ, американський лідер і очільник оборонного відомства вже давно не проводять зустрічі віч-на-віч.

"Хоча Трамп раніше схвально оцінював Меттіса, тепер він перестав покладатися на поради міністра. Протягом останніх місяців Трамп став більше довіряти власним судженням, а також порадам держсекретаря Майка Помпео і радника з нацбезпеки Джона Болтона. Зокрема, Меттіс дізнався про рішення Трампа вийти з іранської ядерної угоди від одного з колег", - сказано в повідомленні.

Голова Пентагону був змушений добиватися телефонної розмови з президентом до оголошення офіційної заяви. Окрім того, вказано, що про рішення призупинити спільні навчання США і Південної Кореї Меттіс дізнався вже після того, як Трамп пообіцяв цю поступку Кім Чен Ину на саміті в Сінгапурі.

"Трамп вважає, що Меттіс зверхньо до нього ставиться і свідомо гальмує реалізацію його зовнішньополітичних ініціатив", - розповіли джерела.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американський лідер Дональд Трамп порівняв нелегальних мігрантів із "загарбниками, які намагаються ввірватися в США", а також заявив, що їх потрібно негайно депортувати до країн, звідки вони приїхали, без будь-якого судового процесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?