НБУ назвав єдину невиконану вимогу МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ назвав єдину невиконану вимогу МВФ

НБУ назвав єдину невиконану вимогу МВФ
Джерело:  online.ua

Голова ради НБУ Богдан Данилишин заявив, що єдиною невиконаною вимогою МВФ залишилося питання щодо цін на газ для населення, однак українська сторона активно намагається вирішити цю проблему.

Про це він розповів в ефірі "5-го каналу", передає ONLINE.UA.

"Фактично серед взятих Україною зобов'язань не виконаним залишилося тільки цінове питання щодо цін на газ для населення. Але зараз працюють інтенсивно наші групи експертів з України і експертів з МВФ. Думаю, що в цьому напрямку все ж таки є деякі недопрацювання з боку Кабміну. Можна було створити і прийняти дорожню карту щодо реалізації (постанови Кабміну - ред.), щоб це не так болісно відбивалося на населенні. Тобто поетапне підвищення і, водночас, формувати компенсуючі механізми, тобто субсидії відповідним категоріям населення",- заявив Данилишин.

Він також підкреслив, що зараз Україна не стоїть на порозі дефолту і має всі можливості, щоб взяти на себе зобов'язання.

Окрім того, голова ради НБУ прокоментував ймовірність припинення співпраці з Фондом, зазначивши, що Україна "живе і справляєтья зі взятими на себе зобов'язаннями", тому переживати з цього приводу не варто.

"Ми віддаємо кошти МВФ", – наголосив Данилишин.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше,  голова Національного банку України Яків Смолій заявив, що поліпшити стан економіки  може збільшення внутрішнього виробництва і експорту.  Він підкреслив, що це позначиться, в свою чергу, і на курсі гривні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?