Проведіть розслідування: генсек Ради Європи різко прокоментував напад на ромів у Львові
Категорія
Україна
Дата публікації

Проведіть розслідування: генсек Ради Європи різко прокоментував напад на ромів у Львові

Проведіть розслідування: генсек Ради Європи різко прокоментував напад на ромів у Львові
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що українська влада повинна провести ефективне розслідування нападу на ромів у Львові.

Про це йдеться у листі Ягланда на адресу прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, передає ONLINE.UA.

Ягланд також нагадав, що напади на ромів в Україні розпочалися з інциденту на Лисій горі у Києві в квітні 2018 року. Він зазначив, що  зловмисники були членами радикальних націоналістичних організацій, а поліція, знаючи, що напади відбудуться, не втручалася.

"Зараз важливо, щоб усі відповідальні посадовці на найвищому рівні, а також представники місцевої влади та правоохоронних органів мобілізували свої сили у відповідь на ситуацію, що, схоже, поширилась по всій Україні. Рада Європи, як і її держави-члени, зобов’язані дотримуватися Європейської конвенції з прав людини, включно із положеннями, які стосуються права на життя та заборони нелюдського і принизливого поводження (статті 2 та 3 Конвенції). Тому я очікую від української влади проведення необхідного ефективного розслідування", - сказано в листі.

Генсек підкреслив, що РЄ готова до подальшої співпраці з Києвом щодо імплементації Стратегії інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство.

Нагадаємо, 23 червня група невідомих в масках на околиці Львова напала на табір, в якому проживали роми. В результаті нападу одна особа загинула, ще 10 — травмовані.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава СБУ Василь Грицак заявив, що Росія може бути організатором нападу на поселення ромів у Львові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?