Герман про втечу Януковича: він сам не знає, навіщо це зробив
Категорія
Україна
Дата публікації

Герман про втечу Януковича: він сам не знає, навіщо це зробив

Герман про втечу Януковича: він сам не знає, навіщо це зробив
Джерело:  online.ua

Екс-радниця четвертого президента Ганна Герман заявила, що Віктор Янукович у лютому 2014 року міг виїхати з України, щоб не загострювати ситуацію в державі, однак, найімовірніше, він і сам не знає, для чого це зробив.

Про це вона сказала під час допиту в Оболонському райсуді Києва, де розглядається справа про державну зраду Віктора Януковича, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Навіть його втеча з України - це було для того, щоб його особа не сіяла ще більший розбрат в Україні, (він міг вважати - ред.) що його перебування призведе до загострення конфлікту",- сказала Герман.

Вона також стверджує, що Янукович не планував залишати країну. Свідок розповіла, що у лютому 2014 року, коли Янукович поїхав у Донецьк, вона запитала екс-президента, навіщо він це зробив. Янукович їй нібито сказав: "Анєчка, я не кину Україну, я їду, щоб поговорити з людьми на Сході".

"Що його потім спонукало покинути Україну - я не знаю. Я думаю, що це рішення не може собі пояснити він сам",- заявила екс-радниця президента-втікача.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній охоронець президента-втікача Сергій Бернацький стверджує, що якби Віктор Янукович не втік із України до Росії, то в країні почалася би великомасштабна громадянська війна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?