Польському роботодавцю загрожує три роки в'язниці за відмову викликати медиків українці
Категорія
Світ
Дата публікації

Польському роботодавцю загрожує три роки в'язниці за відмову викликати медиків українці

Польському роботодавцю загрожує три роки в'язниці за відмову викликати медиків українці
Джерело:  Укрінформ

Польському бізнесменові загрожує три роки в'язниці за відмову допомогти українці, у якій на роботі трапився інсульт. Справу проти роботодавця направлено до суду, проти нього висунуто дев'ять звинувачень.

Про це повідомила представник окружної прокуратури в Познані Магдалена Мазур-Прус, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Відзначається, що у роботодавця незаконно працювали вісім українців, які не були зареєстровані в системі соцстрахування Польщі. Серед них була й українка, у якій на початку 2018 року на роботі трапився інсульт.

Щоб уникнути відповідальності за нелегальне працевлаштування іноземців, а також не бажаючи оплачувати лікування жінці з України, підприємець насильно вивіз її в інший населений пункт і кинув на автобусній зупинці. При цьому він викликав туди поліцію, як до п'яної людини.

Ця скандальна історія викликала великий резонанс не тільки в українських, але і в польських ЗМІ. Польська поліція почала розслідування даного випадку і порушила кримінальну справу за статтею, що передбачає покарання за ненадання допомоги працівникові, що призвело до смерті або тяжких наслідків.

Слід зазначити, що після порушення кримінальної справи, роботодавець, який кинув на вулиці українку з інсультом, підписав письмове зобов'язання оплачувати лікування жінки, а також її реабілітацію в Польщі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в польському Вроцлаві невідомі побили в трамваї громадянина України, ображаючи його за національною ознакою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?