ЗМІ назвали країну, яка проголосувала проти фіндопомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ назвали країну, яка проголосувала проти фіндопомоги Україні

ЗМІ назвали країну, яка проголосувала проти фіндопомоги Україні
Джерело:  online.ua

26 червня Угорщина єдина з усіх членів ЄС голосувала проти виділення Україні 1 мільярда євро макрофінансової допомоги.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Угорщина єдина з 28 країн ЄС, яка не підтримала рішення про фіндопомогу під час голосування в Раді ЄС. Для виділення коштів Україні одностайності не потрібно було, достатньо було двох третин голосів", - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що найближчим часом Європейська комісія, консультуючись із Радою ЄС, підготує меморандум про надання фінансової допомоги. Меморандум потребує ратифікації українського парламенту.

"Формальне законодавче рішення ЄС не відкриває шлях до негайного надання 1 мільярда євро. Це станеться після виконання умов, які будуть прописані в меморандумі", - пише ЗМІ.

Нагадаємо, Угорщина почала перешкоджати зближенню України і ЄС через закон про освіту, який передбачає навчання в українських школах тільки державною мовою. У Будапешті вважають, що цей закон обмежує права етнічних угорців в Україні, тому наполягають на його зміні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що влада країни чинитиме опір, якщо новий український закон про мови не дасть угорській мові статус офіційної.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?