Ми розуміємо Україну: Данія зробила неочіковану заяву щодо "Північного потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми розуміємо Україну: Данія зробила неочіковану заяву щодо "Північного потоку-2"

Ми розуміємо Україну: Данія зробила неочіковану заяву щодо "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Данії Ларс Расмуссен заявив, що проект "Північний потік-2" має серйозний політичний вплив на процесі всередині Європи.

Про це він розповів "Європейській правді", передає ONLINE.UA.

Зазначимо, що Данія - остання країна, яка має надати дозвіл на прокладення другої гілки "Північного потоку".

"Ми розуміємо занепокоєння України, і це одна з причин, чому ми вважає цей трубопровід не просто бізнес-проектом. Цей проект має також політичний вплив. І саме я роками кажу, що це не має бути лише питання Данії, це має вирішуватися на рівні Євросоюзу. Данія наполягатиме на ухваленні загальноєвропейського рішення щодо відповідності газопроводу вимогам законодавства ЄС",- зазначив політик.

Расмуссен також додав, що декілька разів обговорював це питання з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель.

"Після останньої двосторонньої зустрічі з Меркель у мене вперше з’явилося є враження, що Німеччина також розуміє, що це проект – не лише про енергетику, він має також інші складові", - заявив прем’єр.

Расмуссен наголосив, що затримка із ухваленням рішення Данією грає на руку Києву, адже без цієї згоди побудова газопроводу не може завершитися.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що реалізація проекту "Північний потік-2" знищить конкуренцію на європейському газовому ринку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?