Кримський "суд" переглянув вирок українському активісту: з'явилися подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Кримський "суд" переглянув вирок українському активісту: з'явилися подробиці

Кримський "суд" переглянув вирок українському активісту: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Українському активісту Ігорю Мовенко, якого незаконно засудили в окупованому Криму нібито за екстремізм, пом'якшили вирок. Підконтрольний окупантам Севастопольський суд відмінив прийняте раніше рішення та виніс новий вирок.

Про це повідомили правозахисники "Кримської правозахисної групи", передає ONLINE.UА.

Відзначається, що перегляд вироку Мовенко проходив на підставі апеляційної скарги, поданої захистом українського активіста. За новим рішенням українця засудили до одного року умовного терміну.

Повідомляється, що після пом'якшення вироку Ігоря Мовенко можуть випустити з сімферопольського СІЗО вже завтра, 27 червня.

Правозахисники відзначають, що справа Ігоря Мовенко була повністю сфабрикованою і політично мотивованою. Її порушили проти українця нібито за антиросійські пости в соцмережах. Ігоря Мовенко неодноразово допитували і били за відмову визнати себе винним в "екстремізмі". Вдома у активіста проводилися обшуки з вилученням техніки.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в окупованому Сімферополі засудили українця Ігоря Мовенко, якого російська влада звинуватила в екстремізмі. Українського активіста засудили до двох років перебування в колонії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?