Популярні мобільні оператори запускають 4,5G в Україні: названі міста і терміни
Категорія
Технології
Дата публікації

Популярні мобільні оператори запускають 4,5G в Україні: названі міста і терміни

Популярні мобільні оператори запускають 4,5G в Україні: названі міста і терміни
Джерело:  online.ua

З 1 липня 2018 року найбільші мобільні оператори Lifecell і Vodafone запускають швидкісний мобільний інтернет 4,5G в Україні. Зокрема, Lifecell анонсував запуск 4G в діапазоні 1800 МГц в 232 містах України, а Vodafone планує запустити швидкісний інтернет в 50 містах і селах десяти областей країни.

Про це йдеться в прес-релізах мобільних операторів, передає ONLINE.UA.

У Lifecell також підкреслили, що високошвидкісний мобільний інтернет за технологією 4,5G (LTE Advanced Pro) в діапазоні 1800 МГц до кінця 2018 року запущений в 1500 населених пунктів, в яких проживає близько половини населення України. У компанії нагадали, що після першого запуску інтернету четвертого покоління навесні оператор покрив 27 населених пункти і встановив понад 400 базових станцій.

Vodafone з 1 липня запустить швидкісний мобільний інтернет четвертого покоління на частоті 1,8 ГГц в 50 населених пунктах. Першими доступ до 4,5G отримають жителі Київської, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Кіровоградської та Херсонської областей.

Нагадаємо, щоб підключитися до мобільного інтернету четвертого покоління, потрібно спочатку перевірити, чи підходить для цього SIM-карта і модель телефону. Це можна зробити за допомогою USSD-запиту. У Vodafone потрібно набрати на клавіатурі телефону *222# і виклик. У відповідь оператор відправить SMS з результатом перевірки.

У Київстар номера USSD запиту *245*4# для перевірки SIM-карти і *245*5# для перевірки телефону.

У Lifecell для перевірки потрібно набрати *455#.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що компанія Vodafone змінила тарифи на зв'язок після запуску 4G.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?