Влада 17 штатів Америки подала в суд проти адміністрації Трампа: названа причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада 17 штатів Америки подала в суд проти адміністрації Трампа: названа причина

Влада 17 штатів Америки подала в суд проти адміністрації Трампа: названа причина
Джерело:  Reuters

Сімнадцять американських штатів, серед яких Нью-Йорк, Вашингтон, Каліфорнія і округ Колумбія, подали позови до суду проти адміністрації президента США Дональда Трампа. Адміністрації штатів просять суд зобов'язати Білий дім повернути дітей мігрантів, яких розлучили з батьками на кордоні США і Мексики.

Про це повідомляє Reuters, передає ONLINE.UA.

Генпрокурори всіх штатів, які подали позови проти Білого дому, вважають жорстокою політику Трампа з розділення сімей мігрантів. Вони вказують, що через суперечливі правила, запроваджених президентом США, в підвішеному стані опинилися життя тисячі людей.

Зокрема, в позовах вказано, що тільки за останні тижні імміграційна служба США забрала у мігрантів 2300 дітей, а багато батьків не бачили з ними вже більше місяця.

Також в позовах йдеться про нове розпорядження Трампа, яке скасовує указ про розділення сімей мігрантів на кордоні. Вони називають це розпорядження "ілюзорним", так як в ньому нічого не говориться про повернення тих дітей, яких амеркианська влада вже забрала у батьків.

Варто відзначити, що раніше через політику США щодо поділу сімей мігрантів розгорівся масштабний скандал. ООН і ЮНІСЕФ розкритикували політику розділення сімей, закликавши Трампа зробити конкретні кроки, щоб її припинити. Навіть дружина американського президента Меланія сказала, що "їй ненависне бачити, як дітей відокремлюють від їх сімей".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховний суд США підтримав указ американського лідера Дональда Трампа про обмеження в'їзду громадянам 5 мусульманських країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?