Ми будемо задоволені: США звернулися до України з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми будемо задоволені: США звернулися до України з важливою заявою

Ми будемо задоволені: США звернулися до України з важливою заявою
Джерело:  online.ua

В.о. заступника помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джорган Ендрюс закликав Україну докласти ще більше зусиль, насамперед, у виконанні вимог програми МВФ для отримання наступного траншу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Попри значні кроки України вперед у процесі реформування, треба все ще багато зробити", - сказав Ендрюс, коментуючи позицію США перед конференцією з питань реформ в Україні "Рушій змін".

Він також підкреслив, що виконання вимог щодо отримання наступного траншу МВФ могло би стати одним із найважливіших сигналів з боку України про те, що вона продовжує залишатися прихильною до реформ. В Держдепі зауважили, що створення Антикорупційного суду є одним із головних питань двосторонніх переговорів між Україною і МВФ.

"Якщо вимоги МВФ будуть задоволені, ми також будемо задоволені. США та інші країни Заходу очікують від України кроків, які позбавлять "невелику групу олігархів" від економічного й політичного впливу в країні, щоби виконати прагнення Революції Гідності та створити краще майбутнє для України", - заявив Ендрюс.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, голова ради НБУ Богдан Данилишин заявив, що єдиною невиконаною вимогою МВФ залишилося питання щодо цін на газ для населення, однак українська сторона активно намагається вирішити цю проблему.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?