У Норвегії випробували перший електролітак: опубліковано відео
Категорія
Технології
Дата публікації

У Норвегії випробували перший електролітак: опубліковано відео

У Норвегії випробували перший електролітак: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У норвезькому Осло пройшли перші випробування електролітака Alpha Electro G2, створеного компанією Pipistrel зі Словенії на замовлення оператора аеропортів Avinor. Політ "Tecли" в небі тривав лише кілька хвилин, але випробування повністю виправдали очікування розробників.

Відео першого запуску електролітака в небо було опубліковано в мережі, передає ONLINE.UA.

На сайті компанії Pipistrel повідомляється, що пілотував електролітак міністр транспорту Норвегії Кетіл Солвік-Олсен, а його пасажиром став глава держпідприємства Avinor, яке управляє більшістю аеропортів країни.

Очікується, що вже до 2025 року аеропорти Норвегії почнуть надавати послуги комерційних перевезень з використанням електричних літаків, а до 2040 року влада Норвегії планує електрифікувати весь місцевий повітряний транспорт.

Виробник електролітака уточнив, що Alpha Electro G2 оснащений двигуном потужністю 50 кіловат і батареєю на 21 кВт. З їх допомогою він може знаходиться в небі до години. На даний час діапазон польоту повітряної "Тесли" складає близько 130 км.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український літак Ан-124-100 Руслан провів показовий політ на виставці EurasiaAirshow в турецькій Анталії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?