Найтриваліший "Кривавий Місяць" століття: коли українці побачать унікальне космічне явище
Категорія
Технології
Дата публікації

Найтриваліший "Кривавий Місяць" століття: коли українці побачать унікальне космічне явище

Найтриваліший "Кривавий Місяць" століття: коли українці побачать унікальне космічне явище

Через місяць, 27 липня 2018 року, відбудеться унікальне космічне явище, яке зможе спостерігати весь світ. На небі відбудеться найтриваліше в XXI столітті місячне затемнення, яке триватиме майже дві години.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

Повідомляється, що "Кривавий Місяць", так називається явище, коли повний супутник проходить через земну тінь, в результаті чого отримує червонуватий відтінок, буде наймасштабнішим за останні сто років. Повне затемнення триватиме протягом 1 години 43 хвилин, а часткове, до і після повної фази затемнення, триватиме до 4 годин.

Вчені пояснюють, що липневий "Кривавий Місяць" триватиме настільки довго через те, що пройде через найтемнішу область тіні Землі. При цьому повний місяць в липні відбудеться в той момент, коли супутник нашої планети досягне найдальшої точки від Землі. Відповідно, це буде найменший повний Місяць, якому знадобиться більше часу, щоб подолати земну тінь.

Найтриваліший "Кривавий Місяць" в липні 2018 року повністю буде видно в Центральній і Південній Азії, у Східній Африці і в Антарктиді. В Європі, Західній Африці і Південній Америці затемнення почнеться тільки при сході Місяця, а в Австралії та Східної Азії - при заході.

В Україні найкраще "Кривавий Місяць" буде видно в східних регіонах. Орієнтовно місячне затемнення можна буде спостерігати 27 липня близько 22:00 за Києвом. О 22:30 Місяць повністю зайде в тінь Землі і стане червоним, пік затемнення відбудеться о 23:22, а о 00:13 унікальне явище завершиться.

Раніше ONLINE.UA публікував пряму трансляцію місячного затемнення, яке жителі Землі побачили 31 січня 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?