Ще одна міжнародна платіжна система опинилася під загрозою блокування в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ще одна міжнародна платіжна система опинилася під загрозою блокування в Україні

Ще одна міжнародна платіжна система опинилася під загрозою блокування в Україні
Джерело:  Коммерсант

Російська платіжна система "Юністрім" продовжує здійснювати грошові перекази в Україну, незважаючи на санкції. Операції проводяться за допомогою британської системи CEL.INT.

Про те, як "Юністрім" переводить гроші в Україну, стало відомо російському виданню "Коммерсант", передає ONLINE.UA.

Джерело відзначає, що "Юністрім" здійснює через британську систему грошові перекази в Україну тільки в євро. При цьому CEL.INT має укладені договори з багатьма українськими банками, такими як Ощадбанк, Акордбанк, Юнексбанк, Credit Optima Bank і IBox Bank, де одержувачі можуть отримати свої грошові перекази з Росії.

При цьому підкреслюється, що раніше оформити подібний переказ можна було онлайн, на сайті "Юністрімом", але після 20 червня ця функція стала недоступною, а в самій компанії відмовилися коментувати ситуацію.

Нагадаємо, раніше НБУ позбавив компанію Tyme ліцензії за допомогу російським платіжним системам за те, що вона виступала посередником при грошових переказах з Росії в Україну. Після блокування Tyme з переказами в Україну перестали працювати Contact і "Золота корона".

Коментуючи ситуацію з британської платіжною системою CEL.INT, в українському регуляторі заявили, що приймуть адекватні заходи, як у випадку з Tyme, якщо порушення будуть виявлені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НБУ прийняв остаточне рішення щодо заборони WebMoney в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?